Govornici

4. TEDxNKPPBjelovar, 28. rujna 2018.

Marijana Jurković
“Yogom do boljeg mentalnog i tjelesnog zdravlja

Sažetak ideje:

Postoje znanstveni dokazi kako vježbanjem yoge i vježbanjem disanja postižemo mentalnu stabilnost i jasnoću misli, lakše se nosimo s izazovima modernog života, održavamo tjelesnu kondiciju, zdravlje mišićno-koštanog sustava, povećavamo fleksibilnost, jačamo mišiće… Saznajte što yoga znači u svakodnevnim životom te zašto je yoga danas savršen alat za „mentalnu higijenu“.

Pogledaj video
Nenad Šimunko
„Dijabetes i ultradistance“

Sažetak ideje:

Saznajte kako je živjeti s dijabetesom te kako se boriti protiv te bolesti. Nenad će govoriti o tome kako je promijenio život, počeo se baviti sportom te došao do spoznaje da prepreke postoje samo u ljudskom umu.
Nadamo se ćete nakon ovog govora imati želju promijeniti nešto i u svojoj svakodnevici.

Pogledaj video

Denis Hladiš
„Projekt DOKUart“

Sažetak ideje:

Projekt DOKUart je festival u funkciji obrazovanja i razvoja kulture u Gradu Bjelovaru. Na festivalu se prikazuj profesionalni dokumentarni filmovi iz Hrvatske, zemalja EU te država u susjedstvu RH. Dokumentarni film predstavlja stvarni život na filmskom platnu.
„Ovo je bolje od filma“ – komentar je gledatelja nakon dokumentarnog filma „Gangster te voli“ Nebojše Slijepčevića. Kako se dolazi do takvih reakcija, saznajmo zajedno.

Pogledaj video

Tatjana Badrov
„Neverbalna komunikacija: snaga poruke bez riječi“

Sažetak ideje:

Neverbalna komunikacija je način kojim ljudi komuniciraju bez riječi, bilo namjerno ili nenamjerno. Saznajte nešto više o odnosu verbalne, neverbalne i paraverbalne komunikacije te kako izbjeći greške.

Pogledaj video