Govornici

10. TEDxNKPPBjelovar, 8. rujna 2023.

Baiba Krumina

What mindfulness taught me about happiness

Baiba Krumina helps individuals, teams and their leaders to live happier, kinder and less stressful work lives. Her mindfulness teacher qualification from UCSD Mindfulness Center, USA with the background in corporate finance makes her uniquely qualified mindfulness trainer in organisations.  

It is well known that happiness is an inside job, but we all struggle. In this talk, Baiba shows how you can use mindfulness to shape your brain for greater happiness and reveals exactly what her 10 years of meditation experience has taught about training the mind for greater well-being, calm and joy. 

 *govor na engleskom jeziku
___

Baiba Krumina pomaže pojedincima, timovima i njihovim vođama da postanu obazriviji te da žive sretnije i manje stresne poslovne živote. Kvalifikaciju mindfulness trenerice  stekla je u UCSD Mindfulness Centru u SAD-u, a iskustvo u korporativnim financijama čini ju jedinstveno kvalificiranom trenericom mindfulnessa za raznolike organizacije.

Možete li koristiti mindfulness, odnsno tehniku usredotočene svjesnosti kako biste oblikovali svoj mozak te postali sretniji? Baiba Krumina otkrit će nam  što ju je desetogodišnje iskustvo meditacije naučilo o treniranju uma za postizanje smirenosti, radosti i blagostanja.

Ela Naranđa

Kako besplatno izgraditi snažno digitalno prisutstvo malih brendova

Vlasnica obrta za digitalni marketing elaOrange, predavačica na CUK-u Bjelovar i ljubiteljica pčelarstva, Ela Naranđa, pružit će inspiraciju i dati praktične savjete malim poljoprivrednicima (i svima drugima!) o tome kako uspješno prodati svoje proizvode online, iskoristiti moć digitalne tehnologije i kreativnih strategija, bez potrebe za značajnim financijskim ulaganjima. U današnjem digitalnom dobu mogućnosti besplatne online prodaje pružaju nevjerojatne šanse malim poljoprivrednicima da prošire svoje poslovanje i dosegnu globalno tržište.

Đuro Gavran

Od dokumentarnog filma do društvene angažiranosti

Đuro Gavran filmski je redatelj i suosnivač producentske kuće Pipser. Režirao je više od 30 dokumentaraca među kojima i nagrađivani dokumentarni film „Jedna od nas“ koji se bavi problemom seksualnog nasilja te dokumentarnu serija „Dobra ekonomija“ koja ispituje koncept održive ekonomije u Hrvatskoj. Režirao je i niz dokumentaraca za koji se fokusiraju na djecu i različitost, a trenutno razvija dugometražni dokumentarni film o odnosu očeva i djece te se bavi produkcijom promotivnih i korporativnih filmova koji promoviraju održivu budućnost.

Đuro će govoriti o tome kako ga je pismo razredne kolegice, 15 godina nakon završetka srednje škole, potaknulo da napravi dokumentarni film, a proces rada na filmu motivirao da pokrene edukativnu kampanju o seksualnom nasilju nad djecom.

Irma Unušić

Kazalište koje dira

Polazeći prvenstveno od svog osobnog iskustva plesna umjetnica Irma Unušić dočarat će nam sasvim drugačiju kazališnu predstavu. Predstavu u kojoj možeš dodirnuti, u kojoj se možeš kretati, pomirisati, osluškivati i osjećati sigurno jer ti je dopušteno biti ono što jesi i doživljavati kako želiš. Bez očekivanja i predrasuda. Kazalište koje dopušta da osjetiš svoj unutarnji ples i pokrene te. 

Irma se bavi edukativnim, koreografskim, izvođačkim i producentskim radom u području suvremenog plesa. Osnivačica je i voditeljica Umjetničke organizacije SHOOMA koja djeluje u polju izvedbenih umjetnosti za mladu publiku s posebnim fokusom na kreiranje kazališnih iskustava koji pomiču granice onoga što predstave za djecu i mlade mogu biti.

Dijana Hodalić

Govorništvo naše svagdašnje

Dijana Hodalić, profesorica je ruskog jezika i fonetike, danas vlasnica Studija za komunikaciju slušanje, glas i govor Difon d.o.o. Dijana će nam govoriti o govorničkim znanjima koja  su u sadašnje vrijeme nužna svima, u gotovo svim zanimanjima i situacijama. Reći će nam zašto je važno znati kako sastaviti govor, ne napisati, kako privući publiku, argumentirano iznijeti svoju ideju, smanjiti tremu pred javni nastup, kako slušati, jer slušanje je jednako važno kao i govorenje, argumentirano se obraniti od verbalnih napada, učiniti glas i govor ugodnima i uvjeravajućima.